Iwan Reaz - Sedingin Salju

Iwan Reaz - Itulah Impianku

Followers

Monday, December 28, 2009

Kehilangan Permata Dalam Ae-Man

Salam.

Saat Iwan menulis post di blog ini, sebenarnya Iwan sedang menulis siri ke-2 Melodi Hati. Untuk siri ke-2 ini, cabaran dan rintangan lebih banyak. Malah, Iwan perlu membuat pelbagai persediaan dan research kerana hendak membuat jalan cerita yang realistik.

Sedang membuat research, Iwan singgah sebentar di fenomenasyid.blogspot.com/ Terjumpa satu kisah yang sangat menyayat hati. 23hb Disember yang lalu, seorang ahli kumpulan Ae-Man iaitu adik Hazmirul atau nama penuh arwah Muhammad Hazmirul Hasrul yang baru berumur 15 tahun, telah kembali ke rahmatullah. Mari kita semua sedekahkan Al-Fatihah untuk allahyarham. Al-fatihah.

Allahyarham di sebelah kanan, bawah.

Sebenarnya tengah kering idea ni. Kalau hari-hari sebelumnnya laju menulis, sekarang ni sekejap laju, sekejap termangu. Dan sekarang, baru membaca berita yang menyentuh hati. Iwan terduduk sebentar. Termenung. Sedih dan hiba terasa. Kepada mereka yang sudah membaca Melodi Hati, tentu kalian memahami mengapa Iwan rasa begitu tersentuh.

Memang, janji Allah itu tidak mungkin dimungkiri. Jika sudah tiba ajal, tidak terlewat satu saat mahupun satu saat terawal..  Muda atau tua, tiada siapa dapat meneka bilakah ajal akan tiba.

Jadi buat kita semua yang masih muda lagi ini, janganlah anggap masa muda remaja ini untuk berseronok, bebas melakukan apa sahaja, masih punya masa untuk bertaubat. Anda pasti?

-p/s-rakan dari Wisconsin datang ziarah rumah Iwan di Philly. Seronok dapat berkumpul kembali. Sabtu Iwan dan kawan2 bawa mereka berjalan-jalan di city hall dan merasa keenakan Philly Cheese Steak. Hari Ahad pula melawat Old City.0 Pandangan:

Post a Comment