Iwan Ghazali (Iwan Reaz)

Aku pencinta impian, menulis bukan menagih kekayaan, sekadar mendamba secebis keredhaan.

Iwan Ghazali (Iwan Reaz)

Aku pencinta impian, menulis bukan menagih kekayaan, sekadar mendamba secebis keredhaan.

Brr... Sejuknya Salji!

Novel Terkini
[ Pandangan Pembaca Novel ]

Iwan Reaz - Sedingin Salju

Iwan Reaz - Itulah Impianku

Followers

Wednesday, August 1, 2012

Buku-Buku Akan Datang

Assalamualaikum wbt.

Selamat berpuasa diucapkan. Insya-Allah, berikut adalah projek buku baharu yang sedang diusahakan untuk terbitan akan datang.

1. Diari Untuk Ibu. (Terbitan Buku Prima)

Kisah seorang remaja, Izz Akmal, yang terpaksa melalui kehidupan penuh tanda tanya setelah ibunya dilaporkan terkorban dalam Tragedi 9 Disember. Namun, Izz yakin ibunya masih hidup dan akan kembali suatu hari nanti. Dia mulai  berprasangka terhadap ayah sendiri apabila pernah ternampak Encik Syamsul keluar bersama seorang wanita muda. Hayati kisah suka dan duka Izz dan adik-beradiknya melalui diari yang ditulisnya setiap hari.

2. Aku Budak New York ( Terbitan Galeri Ilmu)

Raqy (Raqiyah) seorang anak Malaysia yang telah dibesarkan di New York. Namun, ayahnya telah membuat keputusan untuk mereka sekeluarga kembali ke tanah air setelah Raqy seakan-akan hilang identiti diri. Namun, sikap sombong dan berlagak Raqy menyebabkan dia tidak mempunyai ramai kawan. Adakah dia mampu berubah seperti apa yang diharapkan oleh ayahnya?

3. Ilusi Philly (masih dalam penilaian penerbit)


Travelog saya sebagai seorang pelajar yang perlu menyesuaikan diri dengan atmosfera di Amerika Syarikat. Adakah Islam sukar untuk dilaksanakan di sana? Apakah cabaran yang terpaksa dilalui untuk mendirikan solat, puasa, berpakaian menutup aurat serta tuntutan yang lain? Dapatkan kupasan lanjut di dalam buku ini.

4. Replika Cinta (masih dalam penilaian penerbit)

Afiffudin memerlukan cinta. Sejak kehilangan isteri, kehidupannya semakin sunyi. Kehadiran Nasrul Haq membantunya untuk bertemu dengan insan istimewa yang lain. Nasrul turut berusaha untuk membina cintanya sendiri dengan menjadikan Afiffudin sebagai contoh yang baik. Tetapi Nasrul juga adalah manusia biasa. Dia telah melakukan kesilapan yang dirasakan sukar untuk dimaafkan oleh Afiffudin.

5. Komik Fatin (masih dalam peringkat proposal)

Projek terbaharu Iwan bersama seorang pelukis berbakat.

6. Buku-buku dengan kerjasama GKLN

(Akan dipromosi dalam masa terdekat)
_________________________________________________________________________________

Doakan semuanya berjalan lancar.

p/s- Anda sudah memiliki novel Melodi Hati? Hazim, Aizat & Muzik? Brr Sejuknya Salji? Jika belum dan susah untuk mendapatkannya di kedai, anda boleh order terus dari saya!

~semoga niat kita ikhlas.